Hvilken tøjdamper skal jeg vælge? - Gecko-Steamer

Steameren, hvad er det?steamer-home2.jpg

Damp-steameren eller den lodrette steamer er en enhed, der har til formål at fjerne rynker på tekstiler og oftest på tøj. Desuden bruges denne steamer nogle gange til at desinficere og deodorisere tekstilmaterialer.

Steamerens funktionstilstand er relativt simpel: den spreder en damp, der påføres stofferne uden at forårsage overophedning af materialet eller knusning, i modsætning til et strygejern.

Steameren, til hvem, til hvad?

Brugen af dampsteameren, også kaldet steameren, findes hovedsagelig i faglige aktiviteter i forbindelse med fremstilling og salg af tøj. Steameren bruges altså til at fjerne rynker på grund af håndtering, prøvning, emballage og transport. I denne forretningskontekst er den ideelle professionelle steamer en lavtrykssteamer, hvis dampstrømskarakteristika er omkring 30 til 40gr/min ved en temperatur på ca. 100 °C. Det skal bemærkes, at nye tekstiler oftest behandles med antistatiske produkter, der undgår samling af fibre eller beklædningsrester på færdigfremstillede beklædningsgenstande. Hvis disse produkter letter udjævning, bør man bandlyse brugen af et konventionelt dampanlæg, der kan markere stoffer ved for varmt aftryk af en jernplade, der kunne have brændt overfladebehandlingen. Da dette produkt forsvinder ved vasken, kan man se bort fra risikoen.

defroissage-chambre.jpgMed fremkomsten af vores højtryksmodel til husholdningsbrug har den professionelle efterspørgsel efter denne type steamer fået os til at udvikle et specifikt værktøj dedikeret til professionel brug, G700, som giver større hastighed i arbejdet.

Den generelle indførelse af steameren i de færdige beklædningsbutikker er ikke undgået opmærksomheden hos kunderne i disse butikker. I dag er steameren også beregnet til at være et husholdningsapparat, og det synes at være en løsning til at stryge anderledes: ingen strygebræt, brugervenlighed, arbejdshastighed, lille aftryk mv.... . Men det er vigtigt at foretage det rigtige køb, for at kende brugen, der bliver efterspurgt derhjemme. I forbindelse med husholdningsbrug bliver tekstilerne, vasket, tørret, foldet osv.. Folderne er mere markerede og der er flere af dem.

Der er 2 typer steamere til husholdningsbrug:

En damper derhjemme, ja, men hvilken skal man vælge?

den klassiske damper

hans-dampfglatter.jpg

eller "lavtryks"-steamer: direkte afledt af den professionelle model , denne steamer er meget begrænset til hjemmebrug. Faktisk bruges lavtrykssteameren til at glatte rynker på tekstiler eller tøj, der ikke understøtter eller dårligt tåler konventionel strygning: uld, silke, satin, fleece, syntetisk, slør, fløjl osv... Dampsteameren vil så være et komplementært produkt til dampanlægget eller strygejernet, fordi det ikke er tilstrækkeligt kraftigt til at behandle tykke materialer som f.eks. bomuld.

højtrykssteameren

Denne nye generations steamer er en lodret steamer, der som en dampgenerator producerer en damp under tryk: 4 bar eller 400 kPa (til orientering: konventionel steamer = 1 bar eller 100 kPa). Faktisk udsender den en damp med meget mere kraft, og denne damp kan så trænge ind i de tykkeste materialer. Denne steamer er udstyret med et ergonomisk og letvægtsstrygejern, der er specielt designet til lodret brug. Dette strygejern har i modsætning til den konventionelle steamer den egenskab at være udstyret med en varmeplade og dens temperatur er justerbar.

steamer-hp-gecko.jpgHøjtrykssteameren ses som en moderne løsning og tilpasset de nuværende stoffer. Den er et alternativ til traditionel strygning.